Ervaringen met NEI

Hoe werkt NEI in de praktijk?

Wat betekent het als je als cliënt een NEI sessie doet? Hoe voelt dat? Wat ervaar je precies? Dat is voor iedereen anders. Om je toch een beeld te geven, kun je hieronder ervaringsverhalen lezen van mensen die een of meerdere NEI sessies hebben gehad. Ook NEI therapeuten delen hun verhaal.

NEI ‘to the point’

NEI is voor mij prettig en zeker ‘to the point’. De therapeut weet mij te raken en omdat ze geen blad voor de mond neemt, laat ze mij anders naar dingen kijken en waar nodig actie ondernemen. Af en toe heb ik een duw de goede kant op nodig of een schop onder mijn kont (ik kan namelijk eigenwijs zijn?)… Voor haar geen enkel probleem.

Tweede kinderwens vervuld

Een vrouw, moeder van een gezonde zoon, heeft een grote kinderwens voor een tweede kind. Het wil maar niet lukken en ze zit samen met haar partner in de laatste poging van een IVF-traject. Ze heeft nooit aan NEI gedacht en komt bij toeval op mijn pad. We gaan op zoek naar de belemmerende factoren voor het zwanger worden en komen twee dingen tegen. Haar lichaam is belast door een vroegere vaccinatie en met 4 hompeopatische korrels kan dit ontstoord worden. Ook geeft haar onderbewustzijn aan een blokkade op zwanger zijn overgenomen te hebben uit vorige generaties. Ze geeft dit terug zodat ze helemaal vrij is om zwanger te zijn.

Drie maanden later komt het blije bericht dat ze al bijna 9 weken zwanger is van een tweeling en binnen een jaar na de NEI sessie is ze de gelukkige moeder van 3 gezonde kinderen. Het blijft bijzonder om NEI therapeut te zijn.

Vermoeidheid verdwenen

Een vrouw van 39 jaar vraagt me om haar te testen. Ze is zo moe en de vermoeidheid wordt steeds erger vertelt ze me. Dit is de enige informatie die ik over haar heb. Ze is zelf niet bij het test-moment aanwezig, zo hebben we dat afgesproken. Ze weet ook niet wanneer ik de test uitvoer.

Een paar dagen later start ik met de test en voel een zwaarte en donkerte. En al snel gaan we terug op de tijdlijn, naar de periode dat ze in de buik van haar moeder zat. Er komen blokkades naar boven die samenvattend te maken hebben met vertrouwen en geloven in jezelf. Deze worden geïntegreerd zodat de vrouw er geen last meer van heeft. Ik merk dat het zware gevoel wegebt.

Ik bel de vrouw op en het eerste dat ze vraagt: “Heb je me om 13 uur getest, want vanaf dat moment voelde het zware gevoel lichter worden in mijn hele lichaam?” En het klopt, want ik begon iets voor 13 uur met de test. Ik geef de vrouw nog wat tips en een oefening die de integratie versterken.

Een maand later krijg ik een mail met deze tekst:
Wauw, wat ben ik blij dat ik jou ken! En hoe je het doet, geen idee, maar het heeft me enorm geholpen. Want ik voel me niet meer moe en ben zelfs weer (na 6 jaar) aan het sporten. Ik voel me zo’n ander mens. Ik heb weer zin in dingen en daar word ik echt zo blij van. Dank je wel!

Weer een gezonde bloeddruk

Er was eens een man, een heel zachtaardige man. Hij leefde dicht onder de explosiegrens wat bloeddruk betreft. Dat heb je met sluipende processen van je jarenlang niet goed uiten, dus verkeerd uiten, want je bent aardig. Dat is niet aardig voor jezelf, dus ook niet aardig naar de ander. Het heeft iets met een strontlucht te maken, schijterig noemen ze dat.

Dit is één keer met NEI behandeld. En verdomd, ik heb nu weer de bloeddruk van een jonge kerel, terwijl ik zelf al wat ouder ben.

Verlost van aambeien

Al 10 jaar lang last van aambeien, zowel inwendig als uitwendig. Een afspraak voor een operatie stond op de agenda. Maar mijn NEI therapeut wilde eerst wel even de blokkades weghalen. Er kwamen geblokkeerde emoties uit van kwaadheid en bezorgheid, welke ik had overgenomen van mijn ouders toen ik 1 en 5 jaar was. Deze emoties zijn geïntegreerd. Ik kreeg voor mijn bewuste deel een affirmatie mee, welke ik op de terugweg maar bleef herhalen. Eenmaal thuis gekomen was ik wat vermoeid en ben toen heerlijk gaan slapen. De volgende ochtend werd ik wakker zonder pijn!!! En bemerkte dat mijn aambeien geheel verdwenen waren!!! De operatie was niet meer nodig en nu na 7 maanden ben ik nog steeds klachtenvrij.

Van tinnitus naar rust in het hoofd

Ik heb al een jaar of 7 tinnitusklachten, ooit begonnen in een stressvolle periode. Eerst ging het nog over een piepje in één oor, maar de geluiden veranderden in de loop van de tijd en werden steeds permanenter en ook harder. De afgelopen jaren heeft de tinnitus zich uitgebreid naar beide oren en ben ik daarnaast eenzijdig nu vrijwel doof. De laatste maanden was het voor mij niet meer te harden (zware storm, stoomtrein, stofzuiger vlak naast je, schoolkrijtgepiep). Ik ging met tegenzin naar bed, omdat ik 's nachts gek werd van dat helse geluid in mijn oren en sliep eigenlijk nog maar 2 tot 3 uurtjes per nacht en meestal één nacht in de week iets meer van de uitputting. Behalve dat dat voor mijn privéleven niet fijn is, had dat vanzelfsprekend ook gevolgen voor mijn werk. Door het slaapgebrek, maar ook door de geluiden overdag in mijn oren, was het heel moeilijk om me goed te concentreren, om dingen op te nemen en te onthouden. Uiteindelijk ben ik met mijn manager gaan praten, die mijn problemen al langer kent. Hij had mij al eerder voorgesteld om met Daniëlle te praten, maar ik heb dat steeds afgehouden, omdat ik nogal een nuchter mens ben. Nu was ik zover dat ik alles al zo'n beetje geprobeerd had op het gebied van gezond leven , goed eten, veel bewegen, weinig alcohol, koffie e.d, mediteren, voldoende rust nemen en noem maar op. Dus ik heb met enige scepsis tegen hem gezegd, dat ik nu wel zover was dat ik het wilde proberen onder het motto baat het niet, het schaadt ook niet.

Eigenlijk heb ik met Daniëlle alleen maar een aantal keren via facetime en whatsapp contact gehad en heeft ze healings en Nei-sessies op afstand gedaan. Zij had van tevoren aangegeven nooit eerder mensen met tinnitusklachten te hebben behandeld en daardoor ook geen idee te hebben, waar we zouden uitkomen. Zoals ook bij anderen (waarvan ik de verhalen terug heb gelezen) werd ik door haar geconfronteerd met dingen uit mijn eigen verleden en het verleden van mijn voorvaderen. We zijn nu een dikke maand verder en ik vind de resultaten tot nu toe meer dan hoopgevend. Ik zit nu eigenlijk weer in een turbulente periode in mijn leven, maar ondanks dát slaap ik weer redelijk 's nachts. Ik word zelfs al een enkele keer wakker door de wekker, het kabaal in mijn hoofd is 's nachts teruggebracht tot geluid dat aanvaardbaar genoeg is, om mee te kunnen slapen. Overdag is het in één oor soms weg of bijna weg en in het andere oor van een niveau, dat voor mij nog acceptabel is. Ik hoop dat het ooit zo zal zijn, dat de tinnitus wordt teruggebracht tot nul of heel weinig, maar ben met het bereikte resultaat al erg blij en dankbaar.

Als er mensen zijn die hierover meer informatie willen hebben, dan kunnen zij via Daniëlle contact met mij hierover opnemen.

Lieve Groeten Daniëlle

Rust voor mijzelf en van mijn oorpijn afkomen

Het was een bijzonder fijne ervaring. Mijn weg was het zoeken naar mijn pijn in mijn lichaam vooral mijn oren en niet echt de rust voelen in mijzelf. Wie ben ik? Ik heb een sessie bij de NEI therapeut genomen en was intens verbaasd wat het me bracht. Ik werd met al mijn emoties geconfronteerd. Maar ik durfde het, door het vertrouwen wat ze me gaf, toe te laten. Er gebeurde zoveel dat ik het nu na zeker 4 maanden nog bij me draag. Ik voel me gesterkt en kom nog vaak bij de rust die ik kreeg en de pijn in mijn oren is verdwenen. Zelfs in mijn voeding heeft dit doorgewerkt. Wat ik niet wist. Ik stopte daar veel van mijn gevoelens in en leerde na deze sessie dat de voeding niet de oplossing geeft. Maar durf mijzelf meer te zien en zijn wie ik ben. En ben enorm blij dat ik dit allemaal heb mogen ontvangen. Zeker de moeite waard en enorm waardevol om deze vorm van werk toe te laten en jezelf te leren kennen en op te ruimen. Mijn blokkades zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

Je grenzen aangeven

De NEI therapeut is helder en duidelijk in haar communicatie en ze vraagt door. Ze had snel door waar mijn problemen vandaan kwamen en snel inzicht in welke aanpak nodig was. Ze weet op een creatieve manier met methoden te werken die bij mij als persoon passen, zodat ik deze methoden ook zelf kan toepassen. Ik ben zichtbaarder geworden en weet beter wat ik wil. Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven en ben positiever in mijn eigen leven gaan staan. Ze gaf mij voldoende ruimte om mijn hulpvraag helemaal uit te spreken. Ze laat door goed te luisteren en haar antwoorden voelen dat ze er helemaal voor je is. Ze laat je door haar vraagstelling zelf je antwoorden vinden. Ook liet ze mij volledig mijzelf zijn door de rust die zij uitstraalt en overbrengt kon ik zelf ook mijn rust weer vinden in mezelf.

Stress klachten al na 1 NEI sessie sterk verminderd

Zo'n maand geleden kwam een vrouw in de praktijk met onder andere stress klachten. Ze wilde niet aan de medicijnen, maar op een andere manier kijken naar haar klachten. En dat doe ik eigenlijk niet, want ik ging samen met deze vrouw op zoek naar de oorzaak van haar klachten. Zo kwamen we heel wat belemmerende overtuigingen tegen en een tekort aan affectie in de opvoeding. Zonder daar diep op in te gaan, kon ze loslaten waar ze last van had en zichzelf de geruststelling geven die ze zo nodig had gehad als kind. Haar lichaam liet ook weten dat ze een tekort had aan vitamine D en dat het beter was om even de suiker te laten staan.

Ze mailde me dat ze zich een stuk beter voelde, ze sliep weer goed, de spanning was uit haar lijf en de negatieve gedachten in haar hoofd waren als sneeuw voor de zon verdwenen. Ze was er nog niet helemaal, maar daarvoor maakte ze een nieuwe afspraak.

Doelgerichte aanpak bij persoonlijke groei

Na een NEI sessie wist ik veel beter wat ik wilde en stond ik veel steviger op mijn benen. Ik begon mijn grenzen aan te geven en heb mijn richting gevonden. Ik wist wel dat er ergens nog een blokkade zat die mijn groei in de weg stond maar ik was aangenaam verrast dat dit een heel andere oorzaak had dan dat ik altijd dacht. Zeer aan te raden, mijn blokkades waren verdwenen na een intense sessie. Goede sfeer, relaxed en doelgericht.

Spanning voor spreekbeurt verandert in rust en zekerheid

Tijdens mijn opleiding kregen we de opdracht om een spreekbeurt te houden. Naarmate de tijd naderde dat ik zelf aan de beurt was, werd ik steeds nerveuzer en kreeg het Spaans benauwd. Dit vertelde ik aan de docente en zij beloofde mij te helpen. We hebben met de NEI de blokkades opgezocht en weggehaald. Hier heb ik heel veel aan gehad, want toen het zover was dat ik voor de klas mijn spreekbeurt moest houden, voelde ik me rustig en heel zeker!

Eind aan dyslexie

Onze dochter had dyslexie, begon achter te lopen op school en ze had er zelf ook veel last van. Ik kwam bij de NEI therapeut terecht. We hebben onderzocht welke emotionele blokkades er op de dyslexie zijn gaan zitten. We hebben hard gewerkt en deze allemaal in één consult op kunnen lossen. De remedial teacher was sprakeloos, mijn dochter was in 3 maanden tijd verdubbeld in haar scores!

Na twee dagen van tics af

Een meisje van 13 jaar heeft last van tics (in haar gezicht). Een terugblik in haar verleden leert dat ze op haar 3e de emotie onbegrip heeft gevoeld en deze niet heeft kunnen verwerken omdat ze het gewoonweg niet begreep. Het was bij het kinderdagverblijf waar ze blijkbaar niet haar verhaal kwijt kon over engelen. Het meisje had op haar 2e al contact met engelen en dat was heel gewoon voor haar. Het voelde voor haar op dat moment dat ze niet gezien werd en alsof ze getest werd. Nu was de toetsweek haar trigger. Daardoor begonnen de tics. Doordat ze dit moment bewust is geworden, heeft ze het los kunnen laten en waren na twee dagen de tics weg. Daarvoor moest ze even terug in de tijd. Meteen na zo’n sessie laat je het verleden los.

Hondenangst direct over

Wat geweldig is de NEI therapie! Onze beide kinderen waren bang voor honden en katten. Bij mensen met honden en katten, moest de hond of kat naar buiten of naar achter anders kwamen ze niet binnen. Lastig als je 1 keer in de maand bij goede vrienden met een hond komt, maar zij deden ‘m netjes naar achter.

De NEI therapeut neemt alle tijd voor je. Zorgde ervoor dat mijn dochter zich helemaal op haar gemak voelde. Met haar ‘toverstok’ stelde ze allerlei vragen aan de ‘wijze professor’ van mijn dochter en mijn dochter vond het maar wat interessant.

Een week na de sessie gingen we bij de vrienden met de hond op bezoek. Wat een verschil. Na even wennen (in haar hoofd zit toch nog aangeleerd gedrag) liep ze gewoon rond met de hond binnen. Ze zat zelfs een keer met hem onder de tafel maar dit had ze niet door.

Mijn zoon had ook al iets van de sessie van zijn zusje mee gekregen. Hij wilde direct bij binnenkomst naar de hond, liet ‘m snuffelen, de hond mocht tegen zijn been aanspringen en klaar was het voor hem. En dat terwijl hij niet eens bij de therapeut was geweest (mij was wel uitgelegd dat dit mogelijk kon gebeuren).

Wat is dit fijn. De hond mocht gewoon de hele middag binnen blijven na ongeveer 2 jaar. We lopen weer rustig door het centrum of ergens anders en vandaag staat mijn dochter vanuit zichzelf plotseling een hond te aaien!

​Bedankt voor je hulp en mocht er iets anders zijn, waar jij iets mee kunt dan komen we zeker bij jou terug!

Heimwee na scheiding helemaal opgelost

Een meisje van 11 jaar komt in mijn praktijk en heeft moeite met de wisselingen tussen haar ouders die sinds kort gescheiden zijn. Ze voelt dan een heimwee, die onhandelbaar is geworden.
Een paar dagen na de behandeling, krijg ik een mail van de moeder die me bedankt, want het probleem, is helemaal geen probleem meer. De heimwee is weg, het verdriet, de angst, alles! Het kind is weer een onbezorgd kind!

Afscheid van een huisdier

Ik vind het moeilijk onder woorden te brengen wat jij voor ons betekent. Al voordat je begon met je opleiding tot NEI coach maar nog meer de laatste anderhalf jaar toen je als therapeut aan de slag ging.

Eerlijk gezegd was ik in het begin sceptisch. Maar mijn nieuwsgierigheid overwint meestal zo ook nu. Twister onze oude hond was 12 toen we in mei op bezoek kwamen. Een paar weken ervoor hadden we op het punt gestaan om hem in te laten slapen. Hij leek veel pijn te hebben en de pijnstillers deden niet altijd even goed hun werk. Na een heerlijke wandeling heb je hem gevraagd of hij mee wilde werken en dat wilde hij. Er kwam van alles boven uit de tijd voor we hem in huis hadden genomen en al was het mij niet duidelijk wat dat met de pijn van zijn artrose te maken had hij was de rest van de dag meer ontspannen. De weken erna werd het verschil duidelijk. Hij liep sneller, zijn tred veerde weer en de rondjes waren weer langer. In het bos herkenden mensen hem zelfs niet omdat hij er zoveel jonger uitzag. Het verschil was ongelooflijk.

In de zomer sloeg helaas het noodlot toe, Twister zakte in een kuil en brak een spondylosebrug. Hij kreeg nieuwe pijnstillers en de dierenarts ging er vanuit dat hij met een maand of 2 weer helemaal genezen zou zijn. Maar behalve die botbreuk leek er meer aan de hand. Omdat hij de afstand niet af kon leggen in de auto met die hitte hebben we de NEI sessies via de telefoon gedaan. Hij had nog zoveel te vertellen over de laatste jaren bij ons. Het was bijzonder om te zien hoe hij begon te grijnzen als hij toestemming gaf tot een sessie. De anekdotes die hij ophaalde en de manier waarop hij ons geruststelde dat het niet erg was dat het einde er aan kwam. Hij was al afscheid aan het nemen en bereidde ons voor op het onvermijdelijke moment en de knoop die we moesten gaan doorhakken. Jouw hulp is van onschatbare waarde geweest voor ons zowel tijdens zijn ziekte als bij ons rouwproces.